tumblr_mpt1r5hymg1sth0kjo1_500

Människan har för vår överlevnad givits förmågan att känna känslor.

Evolutionsteoretikerna har enats om att vi har vissa grundkänslor.  De varierar i antal hos de olika forskarna men ca åtta stycken i snitt. Följande har samtliga av de mest kända med på sin lista över grundkänslor.

Ilska, Rädsla, Glädje, Avsky, Nyfikenhet, Förvåning.

Rädsla, varför har vi begåvats med att kunna känna rädsla. Jo vi ska bli rädda för en fara och ta skydd eller springa. Jag anser att stress och ångest kan läggas under kategorin rädsla. I dagens moderna samhälle har vi inte lika mycket nytta av känslan rädsla längre. Vi utsätts sällan för fysiska faror såsom stora björnar som anfaller oss, vi utsätter oss mer för situationer som kan bli psykiskt påfrestande.

Många känner rädsla i form av upplevd stress eller prestationsångest inför till exempel en arbetsintervju, inför att hålla en presentation, springa ett lopp eller att spela en match. Till en viss grad är det bra att bli lite ”uppspelt” och taggad men när det slår över kan det förlama vår förmåga att prestera.

För stor prestationsångest och upplevd stress är en av de allra vanligaste problem jag möter i mina klienter. Som tur är det går med rätt metoder och övningar att få kontroll över din prestationsångest och upplevda stress.

Om du låter bli att ta kontroll över din prestationsångest kan du bli rädd för att försöka, försöka att ta dina idéer till verklighet. Du vill inte utsätta dig för känslan av obehag och så låter du bli. Rädslan blir hindret för att ta dröm och dina mål till verklighet.                                                                 (it takes one to know one)

Så ”FUCK CANCER” och ”FUCK RÄDLSAN”!!!

 

erika
erika.ohlsson@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *